Rankų plovimas

Padėkite savo komandai tinkamai laikytis geros rankų higienos

Dažnas ir tinkamas rankų plovimasis maitinimo paslaugų sektoriuje yra svarbiausia priemonė siekiant apsisaugoti nuo kryžminės taršos ir apsaugoti savo darbuotojus bei klientus.


Jūsų darbuotojai turėtų visada plautis rankas: 


  • pasinaudoję tualetu,
  • išėję iš virtuvės ir pagalbinių patalpų bei į jas grįžę,
  • išnešę šiukšles, 
  • po valiklių naudojimo,
  • pavalgę, atsigėrę, parūkę ar pakramtę gumos arba tabako,
  • po žalios mėsos, paukštienos ar jūrų gėrybių apdorojimo,
  • palietę savo kūną arba drabužius,
  • nusičiaudėję, nusikosėję arba pasinaudoję servetėle,
  • po darbo su pinigais,
  • nusimovę pirštines ir prieš jas užsimaudami.

Pasirūpinkite, kad prie jūsų rankų plautuvių visada būtų muilo ir popierinių rankšluosčių. Naudokite toliau pateiktą medžiagą mokydamiesi patys ir mokydami savo komandą. Norėdami pasitikrinti savo žinias, atsakykite į klausimus, pateiktus mūsų Rankų ir asmeninės higienos vadove.

Atsisiųstieji