Maisto paslaugos

Įvairiose verslo srityse higiena yra labai svarbi, tačiau didžiausias dėmesys higienai yra skiriamas tokiose verslo srityse, kaip viešbučiai, restoranai ir kavinės.  Švara yra ne tik svarbi svečių patirties dalis, klientai vis dažniau praneša apie higienos problemas per socialinius tinklus, skiria žemus balus ir palieka blogus atsiliepimus.1 Be to, maisto saugos pažeidimai gali brangiai kainuoti - tiek dėl pasikeitusios klientų nuomonės, tiek dėl baudų ar net prarasto verslo.

„Tork Clean Care“ programa suteikia įvairių žinių ir siūlo higienos sprendimus maisto paslaugų sektoriui, kurie bus naudingi jūsų svečiams ir darbuotojams, taip pat pagerins jūsų įvaizdį.

  • Geras higienos laikymasis kuria gerą verslą

    Neseniai JAV atliktas tyrimas rodo, kad vos vienas per maistą plintančių ligų protrūkis restoranui gali kainuoti milijonus dolerių – dėl prarastų pajamų, sumokėtų baudų, ieškinių, teisinių mokesčių, draudimo įmokų padidinimo, tikrinimo išlaidų ir pakartotinio darbuotojų mokymo.2 Europos Sąjungoje atlikto tyrimo duomenimis, dėl nesaugaus maisto kasmet suserga daugiau nei 23 milijonai žmonių.3 
     
    Geros higienos praktika labai padeda pagerinti maisto saugą. Be to, gera higiena suteikia ir kitų privalumų – tai labiau patenkinti svečiai, geros darbo sąlygos, mažiau išmetama maisto, mažesnė darbuotojų kaita ir didesnis pasitenkinimas.4

  • Tai visos komandos pastangos

    Nors dauguma žmonių supranta, kad higiena ir valymas yra svarbūs dalykai, tačiau restoranų darbuotojams, kurie dažnai turi vienu metu ir greitai atlikti daugybę darbų, tai ne visada yra prioritetas. Pastangos įgyti reikiamų žinių ir tinkamų procedūrų sukūrimas galų gale atsiperka, nes viena bet kurio darbuotojo klaida gali turėti lemiamos įtakos visam jūsų verslui. Reguliarūs komandos mokymai padeda suvokti higienos svarbą ir pagerina darbuotojų motyvaciją jos laikytis. Tai taip pat didina efektyvumą, nes kai darbuotojai žino, kaip dirbti higieniškai, jie dirba sklandžiau. Ilgainiui virtuvės švaros palaikymas taps visų darbuotojų įpročiu.

Food-service-cleancare_original.jpg
Food-service-cleancare3.jpg

Higienos patarimai maitinimo įstaigų darbuotojams

Prasta higiena yra viena iš labiausiai paplitusių maisto saugos problemų priežasčiųmaitinimo sektoriuje Laimei, asmeninę higieną galima pagerinti arba palaikyti laikantis kelių paprastų taisyklių. Atsisiųskite mūsų higienos patarimus maitinimo įstaigų darbuotojams čia (anglų k.)