Sjomagasinet_HRC_Original_5200x3500.jpg

Restoranas „Sjømagasin“ – jūros gėrybių rojus

Kad restoranas svečiams paliktų patį geriausią įspūdį, labai svarbu higiena ir dizainas.

Restoranas „Sjømagasin“ Tjuvholmene yra jūros gėrybių centras. Čia skiriama labai daug dėmesio švarai, tvarkai ir higienai, ir būtent todėl „Sjømagasin“ restoranas buvo apdovanotas už restorano, virtuvės ir higieninių patalpų dizainą.
 
Tai maitinimo įstaiga, žuvų ir jūros gėrybių parduotuvė ir maisto gamybos kursų centras. Kvapą gniaužianti pakrantė, kurioje stovi restoranas, diktuoja jūrinę tematiką. Kai vandens paviršiuje atsispindi saulė, šviesų žaismas ant restorano lubų dar labiau sustiprina pajūrio pojūtį.

Įsimintina patirtis 
Apsilankymas „Sjømagasin“ restorane turėtų būti įsimintinas. Paprastas interjeras, čirškantis barbekiu, kokybiški produktai ir profesionalios žinios užtikrina svečiams nuostabius potyrius mėgaujantis jūros gėrybėmis. Meniu sudaro jūros gėrybių ir kiti lengvi patiekalai iš produktų tiesiai nuo prekystalio.
 
- Mūsų meniu suformuotas iš jūros produktų – viskas labai šviežia. Turime savo žuvies parduotuvę, tad visų produktų apyvarta greita. Tai leidžia ir dažniau keisti patiekalus siūlomame meniu, –  sako nacionalinės komandos šefas ir Tjuvholmeno „Sjømagasin“ resorano šefo padėjėjas Frode Laupsa.
Sjomagasinet_article_a_300x200.jpg
 
Pačiame virtuvės centre spragsi du dideli „Josper“ griliai, čia ruošiami visi užsakyti jūros gėrybių patiekalai. Grilis kiekvienam patiekalui suteikia unikalią tekstūrą, skonį ir aromatą. Restorane „Sjømagasin“ puikūs patiekalai gaminami iš paprasčiausių produktų. Laupsa mano, jog svarbu rinktis kokybišką vietinį maistą – restoranuose vis dažniau naudojami vietiniai produktai. Vietiniai produktai, dažnos kelionės ir šefų naudojami socialiniai tinklai leidžia restorano lėkštėje suderinti įvairius stilius ir kultūras. Tai elementai, lemiantys puikius įspūdžius, – paaiškina Laupsa.
 
Dėmesys interjero dizainui
Maistas – dar ne viskas. „Sjømagasin“ restorane labai daug dėmesio skiriama ir interjero dizainui. Naudojant skirtingas medžiagas ir spalvas, visos zonos įrengtos skirtingai. Lubų, grindų ir sienų išlinkiai simbolizuoja vandenyno bangas. Pakrantės  restorano dizaino išeities taškas yra grubus jūros dugnas, o visose patalpose yra įrengti modernūs „Tork Image Design“ serijos dozatoriai.
 
Sjomagasinet_article_c_300x300.jpg
- Dozatorių „Image Design“ formos paprastos ir modernios, todėl jie puikiai tinka visoms restorano patalpoms nuo svečių salės iki virtuvės ir tualetų. Tai užtikrina interjero vientisumą, – teigia Laupsa.
 
- Mums svarbu, kad interjeras atspindėtų „Sjømagasin“ kaip lankytojų centrą. Ir higiena, ir dizainas yra vienodai svarbu. Kai vedu maisto gamybos kursus, stalo dozatorių būna padėta visur. „Tork Image Design“ čia ypač tinka prie bendros „Sjømagasin“ aplinkos, – paaiškina Laupsa.  
 
Faktai apie „Sjømagasin“
- Atidarytas 2010 metais
- Vieta – Tjuvholmen rajonas Osle
- Vaizdas į Astrup Fearnley modernaus meno muziejų.
- Meniu sudaro pietūs, užsakomi patiekalai  ir kompleksiniai meniu
- Prekyba šviežiais jūros produktais
- Seminarų ir konferencijų patalpos su virtuve