SpringStyling_Original_5200x3500.jpg

Tegul pavasaris užlieja stalą spalvomis

Prie pietų stalo svečius traukia ne tik geras maistas. Patraukli stalo serviruotė padeda sukurti tinkamą nuotaiką ir atmosferą.

Tad ar jūsų stalų serviruotė nepriekaištinga, kokios spalvos geriausiai tinka pavasarį? Paprašėme savo stilisčių Helenos Strauss ir Marie Delice sukurti įkvepiančią pavasarišką serviruotę.
 
SpringStyling_article_250x400.jpgSu pavasariu sugrįžta šviesa ir šiluma. Kai gamta vėl atgyja, norisi apsupti save spalvomis ir žaluma – ir aplinkoje, ir prie stalo.
 
„Šį pavasarį dominuoja pastelinės spalvos, ypač rožinė ir šviesiai mėlyna, jas rekomenduojama derinti su klasikine balta“, – sako Helena Strauss, bendrovės „By Mildred“ įkūrėja, stilistė ir interjero dizainerė. Ji kartu su savo kolege Marie Delice kuria stilių ir interjero dizainą žurnalams ir tinklaraščiams, vykdydamos įvairius baldų ir interjero dizaino projektus.
 
- Pavasarinės mūsų stalo serviruotės pagrindas yra baltos „Linstyle®“ servetėlės. Jos išties didelės, todėl atsiveria naujų galimybių – pavyzdžiui, jas galima elegantiškai sulankstyti ir padaryti stilingus meniu laikiklius, – sako Marie Delice. Derinant jas su mažesnėmis spalvotomis servetėlėmis, pavyzdžiui, čia mes pasirinkome rožinį atspalvį, ir naudojant dvi spalvas - galima sukurti pavasarišką nuotaiką su gėlėmis ir sužaliavusiomis šakelėmis. Mažąją servetėlę patogu turėti po ranka, o didžioji gali būti patiesta ant kelių“, – sako stilistė.SpringStyling_article_300x300.jpg 
 
Helena ir Marie rekomenduoja stalą puošti gėlėmis.
- Ant servetėlių yra paprastas ir skoningas raštas, tačiau savo fantazijos galite neriboti. Labai patartina laikytis spalvų schemos, leidžiančios likti kuo lankstesniems, tačiau išlaikyti ramų ir stilingą įvaizdį. Kadangi spalvos turi įtakos tam, kokį įspūdį mums sukelia maistas, į jas būtina atkreipti dėmesį tiek patiekiant maistą, tiek serviruojant stalą. 
Serviruotės spalvas derinkime su pamerktomis gėlėmis arba su patiekiamomis pavasario daržovėmis, pavyzdžiui, šparagais ar svogūnų laiškais, – papildo Helena.
 
SpringStyling_article_500x500.jpg

 Kaip iš „LinStyle®“ servetėlių padaryti meniu laikiklį

 1. Servetėlę išlankstykite

 2. Užlenkite 1/4 servetėlės

 3. Padarykite tą patį dar kartą

 4. Atlenkite kraštus atgal link centro vertikaliai

 5. Įdėkite meniu ar dekoraciją į kišenę priekyje. Voila!