Propeller_HRC_Original_5200x3500.jpg

Kai higiena ir taupymas suderinami

Danijoje, netoli „Legoland“ veikiantis viešbutis „Propellen“, įkurtas SAS oro dispečerio ir dalį dienos dirbančio nekilnojamojo turto agento, savo veiklą pradėjo 1977 metais kaip restoranas ir diskoteka. Ilgainiui restoranas plėtėsi ir tapo keturių žvaigždučių viešbučiu. 2015 metais viešbučio vadovybė nusprendė pagerinti higieną ir darbo procedūras trijuose savo viešbučio restoranuose, virtuvėje ir visuose 94 kambariuose. Tam jie pasirinko „Tork®“ sprendimus.

Visi trys „Propellen“ restoranai turi savo išskirtinį stilių, serviruotę ir atmosferą. Svečiai renkasi labiausiai jiems patinkančią aplinką. Restoranas „Cockpit“ įrengtas kuklios kavinės stiliumi, apstatytas moderniais stalais ir kėdėmis. Restorane „Ludwig“ sukurta prabangi minimalistinė aplinka su atskirtais staliukais. Trečiasis – jaukus, įrengtas tarsi gyvenamasis kambarys – restoranas „Pejsestuen“, danų kalba šis pavadinimas reiškia „gyvenamasis kambarys su židiniu“.
 
Propeller_HRC_article_300x300.jpg„LinStyle®“ servetėlės restoranuose
2015 m. vasarą restorane išbandžius „Tork LinStyle®“ servetėles, Michael Holdt įsitikino, kad iki šiol naudotas tekstilines servetėles verta pakeisti praktiškesnėmis ir higieniškesnėmis.
 
– Sakyčiau, kad prieš bandydami naująsias servetėles, buvome nusiteikę gana skeptiškai. Tačiau išdėstę jas ant stalų pamatėme, kaip šios servetėlės puikiai atrodo, nes jos visos yra tokios pat spalvos ir formos, – sako Michael Holdt. 
 
– Naudojame 39x39 cm dydžio servetėles pietums ir 50x50 cm dydžio servetėles vakarienei. „LinStyle®“ daug praktiškesnės, nes panaudotas galime išmesti. Kai naudojome tekstilines servetėles, nešvarios servetėlės dažnai būdavo suverstos į krūvas ir skleisdavo nemalonų kvapą kelias dienas, kol išveždavome jas į skalbyklą, – pasakoja Michael Holdt. 

Geresnė higiena virtuvėjePropeller_HRC_article_300x200.jpg 
Jimmy Christensen – patyręs virtuvės profesionalas. Kai 2015 metais buvo paskirtas virtuvės vadovu, jis nusprendė pakeisti naudotas tekstilines šluostes vienkartinėmis „Tork“ šluostėmis, tinkamomis sąlyčiui su maistu. Vertinimai rodo, kad vienkartinių šluosčių sąnaudos yra tokios pat, kaip ir tekstilinių, įskaitant ir jų skalbimo sąnaudas. – Dabar mūsų darbo diena lengvesnė ir aplinka higieniškesnė, o ūkvedė laiminga, kad nereikia skalbti visų tų nešvarių šluosčių, – juokdamasis sako Jimmy Christensen.

Išradingi sprendimai visiems vonios kambariams 
Viešbutyje „Propellen“ neseniai buvo atnaujinti visi kambariai ir apartamentai. Gudrun Ellingsgaard, „Propellen“ ūkvedė, tuo metu įžvelgė puikią galimybę visuose vonios kambariuose įrengti plaukų ir kūno muilo dozatorius – iš viso beveik 200 dozatorių. – Kiekviename vonios kambaryje įrengėme po du muilo dozatorius – vieną prie praustuvės, o kitą duše, – sako Gudrun Ellingsgaard. Kiekviename dozatoriuje yra 475 muilo dozės, tad Gudrun Ellingsgaard netruko pastebėti, kaip pasikeitė kasdienio darbo krūvis. – Muilo užtenka ilgiau, todėl man nebereikia gaišti daug laiko dozatoriams užpildyti, kaip būdavo anksčiau. Man patinka „Tork“ sprendimai, manau, kad jie yra aukščiausios kokybės, – apibendrina Gudrun Ellingsgaard.  
 
Restoranas „Cockpit“ dirba nuo pat 1977 metų. Diskoteka turėjo tikrą seno SAS lėktuvo „Jon Viking“ lakūno kabiną, paverstą didžėjaus pultu. Nors dabar restoranas visiškai atnaujintas, originalios 1977 metų medinės grindys vis dar išsaugotos ir kruopščiai prižiūrimos.

Maistas – tai kulinarinis malonumas visiems pojūčiams. Visus patiekalus ruošiame nenaudodami jokių pusgaminių, tik iš šviežiausių sezoninių produktų, – sako „Propellen“ restorano vadovas Michael Holdt.“

Michael Holdt

„Propellen“ restorano vadovas